Dirigent

Onze dirigent is Ivo Boytchev. Hij verweeft in de repetities ook koorscholing en stemvorming. Daarnaast huren we ook af en toe een zangcoach in. Het resultaat? Een hoog muzikaal niveau van het koor en veel plezier tijdens repetities.

Over Ivo Boytchev

Ivo Boytchev (geboren 12 april 1970 in Bulgarije) begon zijn muzikale studie op 5-jarige leeftijd. Hij ronde het Staatsconservatorium in Sofia af met ‘hoge onderscheiding’. Waarna hij op 17-jarige leeftijd debuteerde als solist met het Mozart Concert in A gr. KV488.

In 1995 vertrok Ivo naar Nederland waar hij studeerde aan het Conservatorium te Enschede bij Christo Iliev en koordirectie bij Kees Stolwijk. Vervolgens piano aan het Conservatorium te Utrecht bij Alan Weiss. In 2000 behaalde hij ook daar zijn diploma ‘met onderscheiding’.

Van 2008 tot 2011 was Ivo Boytchev als assistent docent hoofdvak piano verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij heeft masterclasses gegeven in Cyprus en Bulgarije.

Naast pianospelen is Ivo actief als dirigent van een aantal koren in Twente en omstreken waar onder het Byzantijns Koor, Teatro Classico, vocaal ensemble Cante Felice en zingt hij zelf in het projectkoor ‘La Colombe’ onder leiding van Iassen Raykov.

Vanaf september 2020 heeft Ivo Boytchev de muzikale leiding bij ClassicWM.