Op zaterdag 13 november treedt operakoor Classic WM op in de Jacobskerk op de Markt in Winterswijk. Om 19.30 uur gaan de deuren open als de kroonluchters branden. In de kerk zijn de bogen dan prachtig aangelicht. Kortom een bijzondere ambiance voor het concert ‘Pace e Libertà’ van Classic WM.

Opera-aria’s, koren en duetten worden ten gehore gebracht. U zult horen dat wij niet stil hebben gezeten tijdens de coronacrisis. Elke maandagavond is er trouw gestudeerd via zoom alles onder inspirerende begeleiding van onze nieuwe dirigent Ivo Boytchev. Hij is onze dirigent sinds het begin van de crisis. Mede door zijn enthousiasme zijn we toch zover gekomen dat we dit concert op de planken kunnen brengen. Wat gaat u zien en horen:
Het openingskoor uit de opera  Nabucco van Verdi en de geruststellende aria van Zacharia, leider van het joodse volk in ballingschap. Uit Nabucco zingen wij ook het dramatische en indrukwekkende  S’appressan gl’istanti  met 5 solisten. Het ontroerend mooie Ave Maria uit Otello van Verdi, het prachtige nonnenkoor uit Il Trovatore , de Barcarolle uit Hoffmans vertellingen, die Letzte Rose en ook Nessun Dorma zal niet ontbreken. Daarnaast laten we onbekende werken horen o.a. uit de opera Oberto van Verdi. Aan het slot van het concert vieren we de vrijheid met de beroemde finale uit Guillaume Tell van Rossini. Het geheel zal worden begeleid op de vleugel door de bekende pianist Evert Jan de Groot.

De 55 leden van het koor,  waaronder 12 solisten kijken uit naar dit optreden en hopen u te mogen verrassen en een plezierige avond te bieden. ‘We hebben er enorm veel zin in’: aldus de voorzitter van Classic WM.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater De Storm a € 25.- p.p.