Dirigent Emile Engel

Onze dirigent is Emile Engel uit Lichtenvoorde. Een bekende naam binnen koorverenigingen en projectkoren in de Achterhoek. Hij concerteerde met diverse bekende solisten en werkt samen met orkesten van naam.
Classic WM - dirigent Emile Engel

Emile Engel, studeerde piano aan het Twents Conservatorium te Enschede en koordirectie in Utrecht. Emile Engel beweegt zich volop in het muziekleven. Naast pianodocent in de lichte en klassieke muziek is hij dirigent van het symfonie orkest “De Muze”aan de Muzehof, Centrum voor de Kunsten te Zutphen. Als dirigent werkte hij een groot aantal kamerkoren, ensembles en theater- en mannenkoren.

Momenteel is hij dirigent van het Projectkoor Concentus Cantzione te Zutphen, Vocaal Ensemble Ex Arte uit Enschede, het Liemers Mannenkoor te Zevenaar, Het operakoor Classic WM uit Winterwijk en het jongenskoor Boys from Town te Zutphen. Hij werkt samen met orkesten van naam als Concerto Barocco ,Concerto d’Amsterdam en het Van Wassenaer Consort.

Emile Engel concerteerde met bekende solisten als Miranda van Kralingen, Hilde Coppé, Nancy Mayer, Patrick Van Goethem, Jan van Elsacker, Frans Fiselier,Jelle Draaijer, Robbert Muuse, Marco Bakker, Ernst Daniël Smid e.a.. Daarnaast dirigeerde hij jaarlijks een massa-evenement met meer dan 400 zangers in een From Scratch concert te Zutphen. Emile Engel maakte met zijn koren meerdere internationale concertreizen.

Emile Engel maakt deel uit van het Simeonkwartet, een pianokwartet dat zich toelegt op het uitvoeren van muziek van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. In 2007 wordt in het kader van Sibu, culturele hoofdstad van Europa, in Roemenië een première gegeven van Canto Ostinato.

Sinds 2007 dirigeert Emile Engel in samenwerking met Vocaalensemble Ex Arte en barokorkest Concerto Barocco jaarlijks op Goede Vrijdag de Johannes Passion van J.S Bach in de St. Werenfriduskerk te Zieuwent. De organisatie is in handen van PaaspopKlassiek en Paaspop Zieuwent. Naast de Passionen van Bach voerde Engel o.a. bekende werken uit als:

G.F. Händel – The Messiah
Cl. Monteverdi – Vespro della beata Vergine ( Maria Vespers)
Fr. Haydn – Die Schöpfung , Stabat Mater
W.A. Mozart – Requiem, Krönungs Messe
F. Mendelssohn- Bartholdy – Paulus
J. Rutter – Requiem, Magnificat
M Duruflé – Requiem ( La Madeleine, Parijs )
G. Verdi e.a. – Operawerken

Lees meer op www.emile-engel.nl

Share This