Over ons koor...

Lees hier alles over Classic WM, onze koorleden, dirigent, pianist en solisten.

Classic WM - Largo et Factotum

Hoe we zijn begonnen..

Classic WM is een koor, dat officieel is opgericht op 1 november 2010. Wij zijn voortgekomen uit het Winterswijks Muziek Theater (WMT) en hebben leden uit de hele Achterhoek. We zingen het liefst licht klassieke muziek, opera, operette en klassieke musical.

Classic WM, een uniek koor

Classic WM is een gemengd koor en bestaat momenteel uit zo’n 60 leden. Een gemêleerd gezelschap zangers en zangeressen van ongeveer 20 tot 65+ jaar, die uit de hele regio Oost-Achterhoek en de Liemers komen. Ons repertoire bestaat uit koorwerken en selecties uit beroemde opera’s, operettes en klassieke musicals. 

Onze dirigent Emile Engel en de leden van de artistieke commissie stellen samen het programma vast. Classic WM-leden repeteren met toewijding en enthousiasme en zijn vastbesloten samen iets moois ten gehore te brengen. De dirigent speelt daarbij een inspirerende rol. Kortom: een uniek koor met een eigen geluid, gekoppeld aan een hoog muzikaal niveau!

Classic WM in levende lijve bewonderen? Bekijk onze agenda

Of wilt u met ons meezingen en lid worden? Wij hebben altijd ruimte voor nieuwe leden!

Bekijk video’s van ons laatste concert

Classic WM - dirigent Emile Engel

Dirigent Emile Engel

Onze dirigent is Emile Engel uit Lichtenvoorde. Een bekende naam binnen koorverenigingen en projectkoren in de Achterhoek. Hij concerteerde met diverse bekende solisten en werkt samen met orkesten van naam.

Pianist Evert-Jan de Groot

De begeleiding op vleugel is in handen van Evert-Jan de Groot uit Utrecht. Evert-Jan heeft zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op onder andere  het begeleiden van diverse amateurkoren.

Classic WM - pianist Evert-Jan de Groot

Onze solisten en koorleden

Classic WM telt momenteel rond de 60 leden. Een gemêleerd gezelschap, van jong tot iets ouder, en voornamelijk afkomstig uit de Achterhoek en de Liemers.

Aspirant-leden die zich willen aansluiten bij Classic WM zijn van harte welkom bij onze repetities, op maandagavond in De Klephoorn in Winterswijk (20.00 u). Voor iedere stemsoort is wel een plaats binnen ons koor.

Classic WM - Viva l'Opera
Classic WM - solist Jan Nijman
Classic WM - sopraan Marjon Westerdiep
Classic WM - sopraan Marijke en tenor Martin

Schrijf u in of stuur ons een bericht

inschrijvencontact

Onze sponsoren

Share This