Wij zijn Classic WM

Een uniek koor uit de Achterhoek, dat een hoog muzikaal niveau koppelt aan licht klassieke muziek, opera, operette en klassieke musical. Eigenzinnig en zonder pretenties.

lid worden?contact

concerten

Muziekstukken

Leden

Ons koor

Classic WM is een koor, dat officieel is opgericht op 1 november 2010. Wij zijn onderdeel van het Winterswijks Muziek Theater (WMT) en hebben leden uit de hele Achterhoek. Vanuit het WMT ontstond de wens van leden, die graag klassieke werken wilden zingen. En dan het liefst licht klassieke muziek, opera en operette. Meteen al was de doelstelling het realiseren van een uniek koor met een eigen geluid, gekoppeld aan een hoog muzikaal niveau.

Agenda

Classic WM - Openbare repetities
Classic WM - Openbare repetities

Openbare repetitites, Winterswijk

U bent van harte welkom om onze repetities bij te wonen in de Klephoorn te Winterswijk.Elke maandag van 20.00 tot 22.00 uur, Laan van Hilbelink 6 te Winterswijk.

Video

10 jarig jubileum Classic WM

Om haar 10-jarig jubileum te vieren pakt Classic WM op komende 15 en 16 februari groots uit. Het is bovendien het laatste grote concert met de huidige dirigent en pianist. Meestal zingt het koor veel uit opera’s, deze keer komen ook andere stukken aan de orde, zoals requiems. Alles in het teken van de voetreis naar Santiago de Compostella in Spanje: de Camino Pellegrino, de bekendste pelgrimstocht. De zangers, maar ook de Jacobskerk zelf, zullen daarom aangepast uitgedost en aangekleed worden. Met kaarslicht en middeleeuwse kledij. We mochten een repetitie bijwonen, waarin ook enkele solisten al een voorproefje gaven.

Posted by RTV Slingeland on Monday, January 27, 2020

Laatste nieuws

Oproep nieuwe projectleden voor ons volgende concert. 

Heeft u ook zo genoten van de koorklanken van die Zauberflote in de Steengroeve in 2019? Ons opera- en operettekoor ClassicWM stond in de basis: voor ons was het een groot succes! En daaropvolgend het Lustrumconcert “Camino Pelligrini”, uitgevoerd in de Jakobskerk op de Markt in Winterswijk, op 15 en  16 februari 2020? 

Tijdens dit Lustrumconcert, waarin ClassicWM haar 10-jarig bestaan vierde, zongen wij prachtige stukken als Lacrymosa en Dies Irae van Mozart, Het Pelgrimskoor van Wagner en delen uit het Requiem van Faure en Forze del Destino van Verdi. 

Heeft u zin om mee te zingen bij het volgende concert van ClassicWM?  Nu is de kans: voor een tientje in de maand is het voor jong en ouder mogelijk projectlid te worden van ClassicWM en mee te werken. Opgeven kan via deze website – classicwm.nl 

De repetities zijn op maandag 20.00 uur tot 22.00 uur in De Klephoorn, Laan van Hilbelink in Winterswijk. U bent van harte welkom om met ons kennis te maken en een keer mee te zingen in de Klephoorn.

 

Vriend worden?

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen WM Classic, nieuwe concerten en activiteiten? U kunt zich aanmelden als vriend, voor 25 euro per jaar. Hiermee krijgt u de beste plaatsen tijdens concerten en ontvangt u 4 keer per jaar het laatste nieuws over ons koor via e-mail.

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens.

4 + 9 =

Schrijf u in of stuur ons een bericht

inschrijvencontact

Onze sponsoren

Share This