"Met Classic In de wolken"

Zaterdag 2 maart 2019 om 20.00 uur
Sint Martinuskerk te  Bussloo, gemeente Voorst

Bestel kaarten
Calssic WM "In de Wolken" - Opera highlights

Opera highlights in Bussloo


Wie houdt van operakoormuziek en live wil ervaren hoe het is om geraakt te worden door de drama, vreugde en passie is van harte uitgenodigd bij het concert ‘Classic in de Wolken, opera-highlights’, dat Classic WM op zaterdag 2 maart in de Sint Martinuskerk in Bussloo uitvoert.

Franse, Italiaanse en Engelse koormuziek

Het programma zal voor velen een feest der herkenning zijn. Er is een blok Italiaans, Frans en een blok Engelse koormuziek. Het Italiaanse blok brengt Verdi, Puccini, Donizetti. Het Franse blok Bizet, Rossini en Massenet. Zo kunt u het Slavenkoor, het Zigeunerkoor en het Paaskoor verwachten, evenals het Bloemenduet en de Parelvissers.

Dirigent Emile Engel probeert echter in de keuze van de werken telkens de grenzen te verleggen. Zowel van het koor als van het publiek. Zo combineert hij bekende met onbekende werken en componisten, “want er is zoveel moois wat eigenlijk zelden ten gehore wordt gebracht”. Zo zingt het koor ook “Gabriella’s song’, van ‘As it is in Heaven’ en ‘O Fortuna’.Het koor wordt begeleid door Evert-Jan de Groot op de piano en Wim Ruessink op het orgel. Regisseur is Jasper Korving.

Classic WM bestaat 9 jaar!

Het Achterhoekse koor Classic WM, met als standplaats Winterswijk, bestaat negen jaar. Volgens dirigent Emile Engel, die vanaf de oprichting aan dit koor is verbonden, is het niveau van dit 60-koppige koor het afgelopen jaar flink de hoogte in gegaan. Wat dit koor bijzonder maakt volgens Engel is het gevoel er samen voor te willen gaan.

Het koor deelt in dit concert hun eigen selectie van de mooiste nummers die ze de afgelopen jaren hebben gezongen. Deze is met een heuse verkiezing tot stand gekozen: “Hier staan wij”. U bent van harte uitgenodigd om van dit optreden deelgenoot te zijn, met Classic in de Wolken.

Kaartverkoop

Voorverkoop: € 18,-
Kerk: € 20,-
Studenten/CJP: € 12,50

 

Locatie

Sint Martinuskerk
Bussloselaan 17B
Bussloo, gemeente Voorst

Sint Matinsukerk

Share This