"Die Zauberflote"

6, 7, 9 en 10 augustus 2019
Steengroeve theater Winterswijk

Calssic WM "In de Wolken" - Opera highlights

Mozart’s die Zauberflote

Een magisch meesterwerk voor iedereen


De eerste wonderschone tonen voeren u direct weg uit het hier en nu. De Nederlandse versie van Mozart’s meesterwerk opent een poort naar een wereld in de nabije toekomst.

Dertig jaar nadat voor de eerste maal dit klassieke meesterwerk van Wolfgang Amadeus Mozart in de groeve werd opgevoerd komt het Steengroeve Theater Winterswijk met een geheel eigen, en voor het eerst Nederlandstalig gezongen versie.

Zanger en ‘Hertaler-des-Vaderlands’ Jan Rot nam de vertaling voor zijn rekening. Met respect voor het meesterwerk; maar met alle mogelijkheden van nu bewijst de opera zich als een spectaculair singspiel voor zowel kenners als leken; uitgevoerd door een groots symfonieorkest, sterke solisten en een groots operakoor.

Het Eerste Achterhoeks Metropool orkest o.l.v. Gerben Kruisselbrink en operakoor Classic WM o.l.v. Emile Engel leggen de muzikale basis; waarbij o.a. de rol van Koningin van de Nacht wordt gespeeld door de Vlaamse Nathalie Denyft, Marco Bakker de hogepriester Sarastro gestalte geeft en multi talent Peter Lusse geeft de vogelaar Papageno een zowel irritant als innemend karakter.

Choreograaf Tim Aafjes specialiseerde zich in urban dansstijlen en zocht samen met regisseur Jasper Korving naar verblindende en spannende contrasten. Aangevuld met een uitgekiend licht- en projectieplan belooft het een visueel uitbundig sprookje te worden.

De betoverend mooie steengroeve gaat de strijd aan met de duistere Koningin van de Nacht. Geniet u van deze speciale Steengroeve-versie in een onaardse ambiance! Een zintuiglijk feest voor jong en oud….

Opera…. maar dan anders en in een onaardse ambiance.

 

Kijk voor meer informatie

http://www.steengroevetheater.nl

Share This