'Camino Pelligrini'

Zaterdag 15 februari 2020 en zondag 16 februari 2020
Jacobskerk te Winterswijk

Calssic WM - l'Opéra et Chansons

Het Winterswijkse Operakoor Classic WM bestaat in 2020 tien jaar. Dat vieren wij met het
jubileumconcert ‘Camino Pelligrini’ op zaterdag 15 februari 2020 en op zondag 16 februari 2020 in de Jacobskerk in het kloppend hart van Winterswijk. Het gemengde koor is de afgelopen jaren gegroeid, zowel wat zangprestaties betreft als in omvang, met ruim 60 koorleden uit de hele Achterhoek en zelfs nog van verder.

Opera in de kerk

De Jacobskerk staat symbool voor een tijdelijk eindpunt, als een lokaal ‘Santiago de Compostella’. Met de keuze voor het thema van de Pelgrimstocht vindt er een ontmoeting plaats. Een muzikale ontmoeting tussen kerk en opera. Want kerkmuziek kent prachtige koorwerken en opera’s raken ook religieuze thema’s in koormuziek.

Ook is dit jubileumconcert een ontmoeting tussen het koor, passanten en haar vaste luisteraars, die het koor veelal van het begin af aan volgen. Tenslotte wil de Camino Pelligrini een ieder welkom heten, die wil pleisteren op een plek van schoonheid en verstilling.

U kunt genieten van vele bekende werken: het Pelgrimskoor uit de Tannhauser, Lacrimosa van Mozart, Ave Verum van Mozart, Misere mei van Allegri ,Pie Jesu van Fauré en natuurlijk operawerken van Verdi, Bellini, Puccini en Donizetti.

Graag vieren we dit hoogtepunt samen met u!

Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater De Storm.

Locatie

Jacobskerk
Markt 1
Winterswijk

De Jacobskerk te Winterswijk

Share This